Злоупотребата с определени категории продукти, по-специално с бира и соя, се

...
Злоупотребата с определени категории продукти, по-специално с бира и соя, се
Коментари Харесай

Уролог: Мъжете да не злоупотребяват с кафето и пушените меса

Злоупотребата с избрани категории артикули, по-специално с бира и соя, се отразява отрицателно на интереса на мъжете към секса, предизвести съветският уролог-андролог от Центъра за репродуктивно здраве SM-Clinic Артур Богатирьов.

Той изброи тези и още няколко известни артикули, които са рискови за мъжкото либидо. Според Богатирьов бирата заема почетно първо място сред продуктите, които въздействат зле на мъжката потентност, заяви БГНЕС.

Виновни са съдържащите се в тази напитка фитоестрогени - субстанции, които имат инхибиторен резултат върху тестостерона. Заради тях феновете на бирата, като се изключи че натрупват наднормено тегло, последователно претърпяват промени във външния тип, една от които е гинекомастията - увеличение на млечните жлези, изясни урологът.

Друг постоянно срещан артикул, с който мъжете не би трябвало да злоупотребяват, е соята, защото тя също съдържа фитоестрогени. Въпреки това, както означи Богатирьов, соята е богата на протеини, които са жизненоважни за поддържане на здравето. Ето за какво, в случай че соевите артикули се употребяват в дребни количества, те ще имат позитивен резултат върху либидото.

Урологът също по този начин посъветва мъжете да не злоупотребяват с кафето и пушените меса. " Пиенето на огромни количества кафе въздейства непосредствено върху надбъбречните жлези, които създават хормона на напрежението. И той, от своя страна, понижава производството на тестостерон в тестисите, т.е. инхибира либидото. Опасността от пушено месо се крие в димната течност, която визира тъканта на тестисите, виновна за производството на тестостерон ", разясни специалистът. 

Прекомерната консумация на тлъсто месо също вреди на здравето на мъжете, продължи урологът. Съдържа доста холестерол, чийто остатък въздейства неподходящо върху синтеза на тестостерон.

В листата на продуктите, нездравословни за мъжкото либидо, Богатирьов настрана отбеляза солта и захарта. " Прекомерният банкет на сол понижава производството на тестостерон заради съществуването на натрий в състава му. А захарта, провокирайки производството на инсулин, съвсем изцяло стопира производството на личен ендогенен тестостерон в тялото на мъжа, което неизбежно ще докара до спад в интереса към секса “, заключи той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР